Σταύρος Χαραλαμπίδης

Σύντομο Βιογραφικό:

 • Επιστημονικός Διευθυντής & Ιδρυτής  Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας  και πρώην Ινστιτούτου Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας
 • εκλεγμένο μέλος στο Board of Directors της IARPP , Απρίλιος 2018, ( International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy )
 • Συμπροεδρεύων στην Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας με έμφαση στις θεραπείες ζεύγους, οικογένειας και ομάδας
 • Διπλά Πιστοποιημένος Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής από το Yalom Institute, USA & από τo  International Board for Certification in Group Psychotherapy, CGP .
 • Πιστοποιημένος Επόπτης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας από το Yalom Institute, USA.
 • Κλινικός Επόπτης (Derby Univ.,Uk)
 • Πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Διαπροσωπική Ψυχανάλυση από το William Allanson White Institute, Usa. 
 • Πιστοποιημένος Ψυχαναλυτής της Σχεσιακής/Μοντέρνας Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης (Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies ,Usa)
 • Συμβουλευτικός Ψυχολόγος (MSc,Hull Univ.,Uk)
 • τ. Λέκτορας Ψυχοπαθολογίας Πανεπιστημίου Ουαλίας (Ελληνοβρετανικό Κολέγιο)
 • Διδακτικός και Εποπτικός Ψυχαναλυτής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος στο  Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.
 • Υπεύθυνος και Διδάσκων στο διαδιακτυακό εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  Εισαγωγής στην Θεωρία & Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος , και στο διαδιακτυακό  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  Εισαγωγής στην Θεωρία & Πράξη της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης του ΙΣΟΨ.

Εποπτεία που λαμβάνω για ατομικά περιστατικά

Για περιστατικά ατομικής παρέμβασης  εποπτεύομαι από τον Dr.Σπύρο Ορφανό, πρώην Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Clinic Director, New York University Postdoctoral Program in Psychotherapy and Psychoanalysis, στα πλαίσια διεθνούς συνεργασίας που αναπτύχθηκε από τον Σεπτέμβριο 2011 και  από την Δρ. Darlene Ehrenberg (από τον Σεπτέμβριο του 2016), η οποία είναι η βασική θεωρητικός της ‘Διαπροσωπικής τάσης’ στο ρεύμα της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης.

Εποπτεία που λαμβάνω για Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Εποπτεύομαι  στην ομαδική θεραπεία από το Yalom Institute από το το 2008, USA, στα πλαίσια διεθνούς συνεργασίας που αναπτύχθηκε με την προσωπική βιογράφο του Irvin Yalom και Διευθύντρια του Yalom Institute, Δρ. Ruthellen Josselson.

Προσωπική Ψυχοθεραπεία

 • Βρίσκομαι σε ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία 2 φορές την εβδομάδα από τον Μάιο 2012 με τον Ψυχίατρο ,Ψυχαναλυτή , Γρηγόρη Μανιαδάκη ,Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και σε
 • Ομαδική Ανάλυση 1 φορά εβδομαδιαίως με τον Ψυχίατρο,Ομαδικό Αναλυτή ,Κώστα Μωρόγιαννη , Τακτικό Μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ομαδικών Αναλυτών, από τον Νοέμβριο 2017
 • Συμμετοχή σε Διεθνή Διαδικτυακή Μεγάλη Ομάδα χωρίς ηγέτη με μέλη των AGPA,GASI, AKRI, Institute for Relational and Group Psychotherapy, απο τον Ιούνιο 2020.
 • Συμμετοχή σε Διεθνή Διαδικτυακή Μεγάλη Ομάδα χωρίς ηγέτη ΜΕ Διευθυντές Κλινικών σχετικά με ζητήματα Διεύθυνσης και Ηγεσίας από τον Οκτώβριο 2021 .

Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την ψυχοθεραπεία

Θεωρώ ότι η ψυχοθεραπεία είναι ένα συνδημιούργημα μεταξύ θεραπευτή -θεραπευόμενου/ων οπου οι συμμετέχοντες βαδίζουν μαζί με στόχο την ανακάλυψη ενός νέου κόσμου που ενυπάρχει στο άτομο και εκφράζεται διαπροσωπικά στην δυαδικότητα και στην ομάδα. Είμαι συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι το οποίο θα έχει δύσκολες και ευχάριστες στιγμές. Προτιμώ (χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό) να δουλεύω θεραπευτικά με το ίδιο άτομο σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Το πλαίσιο που εφαρμόζω

Δουλεύω ψυχαναλυτικά (2 φορές τουλάχιστον εβδομαδιαίες συναντήσεις), ψυχαναλυτικά ψυχοθεραπευτικά (1 τουλάχιστον συνάντηση εβδομαδιαία) ή ψυχοδυναμικά (1 τουλάχιστον συνάντηση κάθε 2 εβδομάδες). Αν χρειαστεί χρησιμοποιώ συνθετικά γνώσεις από τα 4 μοντέλα στα οποία είμαι εκπαιδευμένος. Εξασκώ Ατομική,Ομαδική Ψυχοθεραπεία καθώς και Θεραπεία Ζεύγους.Εποπτεύω επίσης Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας για την Ατομική και την Ομαδική Ψυχοθεραπεία. Εργάζομαι απο το 2003 ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής. Η τιμή μου ανα συνεδρία διαμορφώνεται στα 100-120 Ε(ανάλογα με τη συχνότητα) ενώ για την Ομαδική ψυχοθεραπεία το κόστος ειναι στα 170 Ε μηνιαίως. Στην περίπτωση παράλληλης θεραπείας (Ατομικής και Δυαδικής, Ατομικής και Ομαδικής) διαμορφώνεται ένα εκπτωτικό πακέτο ανάλογα με τη συχνότητα των συναντήσεων.

Αγαπώ τον Άνθρωπο και την Ψυχοθεραπευτική Αναζήτηση και για αυτό δεσμεύομαι και αναζητώ την ανάλογη δέσμευση μέσα στο Ψυχοθεραπευτικό Πλαίσιο. Αντιλαμβάνομαι τον κάθε άνθρωπο, δυάδα, γκρουπ με την μοναδικότητα τους.

Εδώ μπορείτε να δείτε βιντεοδιαλέξεις μου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Περισσότερες Πληροφορίες