Ψυχοθεραπεία

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Στο Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (πρώην Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας) διεξάγονται ατομικές συνεδρίες 45 λεπτών έκαστη. Το κόστος ξεκινά στα 60-80 € ανά συνεδρία εάν διεξάγονται με τον Διευθυντή ΙΣΟΨ και στα 55 € ανά συνεδρία με τους υπόλοιπους συνεργάτες μας. Η τιμή διαμορφώνεται προς τα κάτω εάν ο ενδιαφερόμενος/η κάνει περισσότερες της μιας συνεδρίας ανά εβδομάδα. Οι συνεδρίες που διεξάγονται είναι επηρεασμένες από τα μοντέλα της Γνωσιακής θεραπείας και Γνωσιακής Αναλυτικής Θεραπείας εάν πρόκειται για βραχύχρονη ψυχοθεραπεία (έως 30 συνεδρίες). Στην περίπτωση μακρόχρονης ψυχοθεραπείας ακολουθείται το μοντέλο της Σχεσιακής Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας αν πρόκειται για εβδομαδιαία συνάντηση και της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης αν πρόκειται για 2 τουλάχιστον συναντήσεις ανά εβδομάδα. Δεν χρησιμοποιείται το ψυχαναλυτικό ντιβάνι και το θεραπευτικό δίδυμο κάθεται συνήθως αντικριστά χωρίς εμπόδια ανάμεσα ενώ σε ειδικές περιπτώσεις ο θεραπευτής δύναται να καθίσει πίσω από το γραφείο του. Εάν είστε άνεργοι, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας ή καρκινοπαθείς, εμπίπτετε σε οικονομικότερη ψυχοθεραπεία με ψυχοθεραπευτές του τμήματος ειδικευόμενων στο ΙΣΟΨ. Εξερευνείστε το σύνδεσμο Ψυχοθεραπείας με χαμηλό κόστος.

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η Ομαδική Ψυχοθεραπεία στο ΙΣΟΨ βασίζεται στην πρακτική εφαρμογή του μοντέλου της Διαπροσωπικής Διάδρασης (Διεθνές Πρότυπο Irvin Yalom). O Διευθυντής ΙΣΟΨ , Σταύρος Χαραλαμπίδης, πιστοποιήθηκε το 2014 ως ο μοναδικός Ευρωπαίος Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής και Επόπτης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας το 2016 από το Διεθνούς Φήμης Εκπαιδευτικό Κέντρο Πιστοποίησης Yalom Institute,Usa, η οποία και τον καθιστά μοναδικό σε Ευρωπαικό επίπεδο ταυτόχρονα πιστοποιημένο Επόπτη και Ομαδικό Ψυχοθεραπευτή του ομώνυμου μοντέλου. Το Ιδρυτικό Μέλος ΙΣΟΨ, ΙΓΑΨ, ο Μαθιούδης Κώστας πιστοποιήθηκε επίσης ως Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής από το Διεθνούς Φήμης Εκπαιδευτικό Κέντρο Πιστοποίησης Yalom Institute,Usa, ενώ το Ιδρυτικό Μέλος ΙΣΟΨ, ο Ευριπίδης Γαβράς εκπαιδεύεται επίσης.

Θεραπεία Ζεύγους

Το γεγονός της διάλυσης ενός τόσου μεγάλου αριθμού σχέσεων που παρατηρείται στις μέρες μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Πως είναι δυνατό να αποδομηθεί μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που μέχρι πρότινος μοιράζονταν τη μαγευτική εμπειρία του να αγαπάς και να αγαπιέσαι; Επιπλέον, πως γίνεται να τερματίζεται ένας δεσμός γεμάτος από υποστηρικτικά συναισθήματα όπως για παράδειγμα η οικειότητα, συντροφικότητα, αποδοχή και υποστήριξη; Η χαρά και ο ενθουσιασμός που αρχικά κατακλύζουν το νέο ζευγάρι σταδιακά αντικαθίσταται από ματαιώσεις, απογοητεύσεις, ανικανοποίητες επιθυμίες και θυμούς. Η αγάπη, ακόμα και στην περίπτωση που παραμένει ενεργή δεν είναι από μόνη της αρκετή για να κρατήσει τους δυο συντρόφους μαζί.

Οικογενειακή θεραπεία

Η συστημική – ή αλλιώς οικογενειακή – θεραπεία επικεντρώνεται στο μικρόκοσμο της οικογένειας ως μια κοινωνική ομάδα. Η οικογένεια θεωρείται ένα σύστημα με τη δική της σύνθεση, δομή και κανόνες. Τα μέλη αλληλεπιδρούν μεταξύ τους δημιουργώντας μια ισχυρή δυναμική. Η κατανόηση της συμπεριφοράς ενός μέλους συνεξαρτάται από την συμπεριφορά των λοιπών μελών. Με αυτό τον τρόπο κάθε άτομο είναι βασικό για την λειτουργία στο όλον του συστήματος.

Ψυχοθεραπεία χαμηλού κόστους με Ειδικευόμενους

Η ψυχοθεραπεία χαμηλού κόστους αποτελεί μια κοινωνική προσφορά της Διοίκησης ΙΣΟΨ με την αμέριστη συμπαράσταση του Τμήματος Ειδικευόμενων Ψυχοθεραπευτών μας. Οι συνεδρίες αναλογούν σε 20 € έκαστη και διαρκούν 45 λεπτά. Οι συνεδρίες διεξάγονται με Ειδικευόμενους Ψυχοθεραπευτές του ΙΣΟΨ. Αυτό σημαίνει ότι οι Ειδικευόμενοι είναι Ψυχολόγοι, Ψυχίατροι, Κοινωνικοί Λειτουργοί με νόμιμη άδεια από το κράτος και εξειδικεύονται εντός ΙΣΟΨ στα διάφορα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών όπου υποχρεούνται να κάνουν πρακτική άσκηση υπό Εποπτεία.

Ψυχοθεραπεία για Ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Στον κύκλο των 30 ατομικών θεραπειών, που προσφέρονται, δεν υπάρχουν περιορισμοί και δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ασθένεια. Υπάρχουν δηλαδή συνεδρίες που αφιερώνονται εξ’ ολοκλήρου στο νόσημα και της επιπτώσεις του στην καθημερινή ζωή των ατόμων με Σκλήρυνση , και υπάρχουν και αυτές που επικεντρώνονται σε άλλα θέματα και ζητήματα, κάνοντας την Σκλήρυνση ανύπαρκτη. Ο κάθε ένας από τους θεραπευόμενους μας είναι μοναδική περίπτωση, και ο κάθε ένας θέλει να δουλέψουμε διαφορετικά πράγματα. Ξεκινάμε λοιπόν ένα ταξίδι, όπου θεραπευόμενος και θεραπευτής γινόμαστε συνταξιδιώτες σε μία ισότιμη σχέση, που οι αποσκευές του παρελθόντος επιτρέπονται, αναλύονται, εξηγούνται, αλλά δεν καθορίζουν τον προορισμό μας. Αυτός καθορίζεται στο εδώ και τώρα της θεραπείας.

Ψυχοθεραπεία Παιδιού και Εφήβου

Ζούμε σε μια εποχή που τα προβλήματα αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο στη ζωή του ενήλικα αλλά και στη ζωή των παιδιών και των εφήβων η φύση των οποίων καλό είναι να μην παραβλέπεται ή να υποτιμάται έχοντας την εντύπωση ότι είναι παροδικά και θα περάσουν σε βάθος χρόνου χωρίς σωστή υποστήριξη και βοήθεια. Η βασική σκέψη των γονιών και των ατόμων που διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή ενός παιδιού θα ήταν καλό να στρέφεται στο ότι οι εμπειρίες και οι σχέσεις που βιώνει ο καθένας ως παιδί με τους σημαντικούς άλλους αποτελούν τη βάση της προσωπικότητας και του τρόπου ζωής που θα διαμορφώσει έπειτα ως ενήλικας .

Συμβουλευτική Γονικού Ρόλου

Η Συμβουλευτική Γονικού Ρόλου είναι μια ψυχοεκπαιδευτική διαδικασία διαφορετική από την ψυχοθεραπευτική αφού αφορά συνήθως σύντομο χρονικό διάστημα 1-24 μήνες και επικεντρώνεται αποκλειστικά στη σχέση παιδιού με γονέα. Πολλές φορές κάποιος ξεκινάει την Συμβουλευτική Γονικού Ρόλου χωρίς να είναι ήδη γονέας αλλά με την προσδοκία να γίνει π.χ. κατά την περίοδο της κύησης. Πολλές φορές κάποιος ξεκινάει για Συμβουλευτική Γονικού Ρόλου και καταλήγει σε οργανωμένη ψυχοθεραπεία όταν κατανοεί ότι η επεξεργασία του γονικού ρόλου από μόνη της δεν μπορεί να επιφέρει την εσωτερική ηρεμία.

Άλλες υπηρεσίες για το ευρύ κοινό