Ημερίδα με τίτλο: “Το τραύμα της κακοποίησης και η επούλωσή του. Φαντασίωση ή Πραγματικότητα;”

ΘΕΜΑ:
Το τραύμα της κακοποίησης και η επούλωσή του. Φαντασίωση ή Πραγματικότητα;

ΤΟΠΟΣ:
νέο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης.

ΗΜΕΡΑ:
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΩΡΑ:
10.00-17.00

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το ΙΣΟΨ, την Ψυχόπλευση και το Δέντρο της Θεραπείας-ΕΚΙΣΥΠ διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Το τραύμα της κακοποίησης και η επούλωσή του. Φαντασίωση ή Πραγματικότητα;»

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, 10.00-17.00, στο νέο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης.

Απ’ όλα τα αισθήματα: αγάπη, θλίψη, φθόνος, μίσος..  ο πόνος σωματικός ή ψυχικός είναι το συναίσθημα που αποδίδεται δυσκολότερα σε λέξεις.  Ο Δήμος Αθηναίων ευαισθητοποιημένος γύρω από το μείζον θέμα της κακοποίησης, θα συνδημιουργήσει με την παρουσία των τριών θεραπευτικών και εκπαιδευτικών πλαισίων το χώρο συνάντησης, όπου το ατομικό θα συναντήσει το συλλογικό.

Το ΙΣΟΨ προσφέροντας μια σχεσιακή ψυχαναλυτική και ομαδικοθεραπευτική ματιά θα ευαισθητοποιήσει το κοινό για το πώς η κοινωνία μας διαιωνίζει το τραύμα ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και άλλων καταπιεσμένων μειονοτήτων. Μέσα από το πρόσφατο βιβλίο ‘ο Δήμιος του φθόνου’ και επίδειξη δια δραστικής ομαδικής θεραπείας θα δούμε τον τρόπο παρέμβασης.

Η Ψυχόπλευση..

Το Δέντρο της Θεραπείας – ΕΚΙΣΥΠ, με αναγνώριση και εμπερίεξη της συλλογικότητας του τραύματος, θα φέρει μέσα από τη βιωματική εμπειρία του Σχεσιακού Ψυχοδράματος, την σύνδεση του ατόμου με το όλον ως γκρουπ στο ‘εδώ και τώρα’.

Ευχαριστούμε όλους για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και την πολύτιμη συμβολή τους. Επίσης, ευχαριστούμε τους …….. και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Αθηναίων κο. Μπακογιάννη.