Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας

Φαίδρα Γραμμένου

Φαίδρα Γραμμένου

 

 

Σύντομο βιογραφικό –Φαίδρα Γραμμένου

Ιδρυτικό/Τακτικό μέλος ΙΣΟΨ

Πιστοποιημένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και μέλος του BPS (Chartered Counselling Psychologist-CPsychol, MSc, PgDip) και εγγεγραμμένη με το HCPC ( Registered Psychologist)

Μέλος του IARPP (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy).

Επι πτυχίο ολοκλήρωση ακαδημαικής τετραετούς παρακολούθησης Σχεσιακής/Μοντέρνας Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης (Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies ,Usa).

 Διδακτική  και Εποπτική Ψυχοθεραπεύτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση του ΙΣΟΨ 

Εποπτεία που λαμβάνω

Λαμβάνω εβδομαδιαία εποπτεία από δυο διαφορετικούς επόπτες. Από το 2016 εποπτεύομαι από τον Dr.Σπύρο Ορφανό, πρώην Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Clinic Director, New York University Postdoctoral Program in Psychotherapy and Psychoanalysis και από to 2017 από την Δρ. Darlene Ehrenberg , η οποία είναι η βασική θεωρητικός της ‘Διαπροσωπικής τάσης’ στο ρεύμα της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης.

Προσωπική Ψυχοθεραπεία

Προς το παρών έχω ολοκληρώσει συνολικα 4 έτη ατομικής ψυχοθεραπείας με τους εξής ψυχοθεραπευτές: Lavinia Gomez, Patricia Pitchon και Μαρία Τσιλιβίγγου και δυόμιση έτη ομαδικής ψυχοθεραπείας ως μέρος της εκπαίδευσης μου στο ΙΣΟΨ.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την ψυχοθεραπεία

 Θεωρώ ότι η ψυχοθεραπεία είναι ένα κανάλι για να διερευνήσει και ανακαλύψει η δυάδα θεραπευτής/θεραπευόμενος τα ενδοψυχικά και διαπρωσοπικά εμπόδια που δεν έχουν επιτρέψει σε κάποιον να δημιουργήσει την ζωή που θα ήθελε και παράλληλα να εντοπίσει και να ενδυναμώσει τις πλευρές του εαυτού που διευκολύνουν την ανάπτυξη του ατόμου.

Το πλαίσιο που εφαρμόζω

Παρέχω βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη θεραπεία. Δουλεύω ψυχαναλυτικά (2 φορές τουλάχιστον εβδομαδιαίες συναντήσεις),ψυχαναλυτικά ψυχοθεραπευτικά (1 τουλάχιστον συνάντηση εβδομαδιαία) ή ψυχοδυναμικά (1 τουλάχιστον συνάντηση κάθε 2 εβδομάδες).Αν χρειαστεί χρησιμοποιώ συνθετικά γνώσεις από τα άλλα μοντέλα στα οποία είμαι εκπαιδευμένη (π.χ Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία που μπορεί να συνδυάζω με τεχνικές mindfulness). Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση είναι εξαιρετικά σημαντικής αξίας για εμένα και εκπαιδεύομαι και εργάζομαι απο το 2003. Η τιμή μου ανα συνεδρία διαμορφώνεται στα 50-80 Ε(ανάλογα με τη συχνότητα)

Περισσότερες Πληροφορίες

Βιογραφικό Σημείωμα